De buurthond

Geen categorie

Gelegenheid Nieuwe buren
Locatie Crooswijk, Rotterdam
Eindproduct Interventie
Realisatie 2009
Mede-maker Dennis Nolte
Ook te zien geweest Museum Rotterdam 2010, Singeldingen 2012

Nadat ik van Amsterdam naar Rotterdam Crooswijk verhuisde moest ik helemaal opnieuw beginnen. De wijk was nieuw voor mij, waardoor ik helemaal opnieuw moest beginnen met me weer een beetje thuis te voelen. Zo kwam ik op het idee om het ‘thuis voelen’ een handje te helpen.

Met de interventie die ik bedacht wilde ik laten zien dat een simpel praatje met de buren op de stoep al kan helpen bij het verbeteren van het thuisgevoel. Honden kunnen hierbij een rol spelen. De viervoeter is een gemakkelijk gespreksonderwerp voor de baasjes die elkaar toevallig ontmoeten tijdens het uitlaten.

Midden in de wijk ontstond een tijdelijke ‘uitlaatplaats’ met een grappig en ontroerend hondenprogramma voor jong en oud. Zo organiseerden we een modeshow voor hond en baasje (de dogwalk) en konden deelnemers met behulp van een leenhond ervaren hoe het is om met een hond te lopen. Een speciale hondenpostbode bezorgde ‘grote en kleine boodschappen’ bij de buren en er waren snacks voor de hond en zijn baasje. Het motto van het hondenfestival was: “Ik bijt niet, ik ben je buurman”

Foto’s en video o.a. gemaakt door Sebastiaan ter Burg, illustratie en logo ontwerp van Janna Kool.