Ik droomde

Geen categorie

Locatie Stichting Bij Corrie, Rotterdam
Eindproduct Voorstelling en installatie
Realisatie 2014
Mede-makers Marieke Kütschreuter (theater)
Opdrachtgever SKVR

Iedereen heeft dromen, toch? Maar wat als die dromen zorgen voor een kloof tussen jou en je omgeving? Dit leidt tot de vraag: hoe kun je als kind wegwijs worden gemaakt door een ouder in wiens wereld je niet leeft?

‘Ik droomde’ is een verhalenproject voor migranten waarin verbinding wordt gelegd tussen ouder en kind. Samen gaan ze het verhaal van het kind verwoorden en verbeelden. Het project vond plaats bij Stichting Bij Corrie, een wijkcentrum in Hillesluis (Rotterdam-Zuid) waar o.a. Nederlandse les wordt gegeven.

Tijdens drie filosofielessen, onderleiding van kinderfilosoof Liesbeth Eshuis en mij, wordt er toegewerkt naar een voorstelling. De ID-cirkels, een methodiek die ik vaker heb toegepast heb, kwam ook nu weer van pas. Hier begon de eerste verkenning naar de dromen van de kinderen. Op basis van de filosofielessen is er een idee ontstaan voor een voorstelling. Marieke Kütschreuter deed de regie. De voorstelling vond plaats bij Stichting Bij Corrie, waar tot op heden ook de installatie staat die de dromen van alle kinderen van Hillesluis verzameld.

Zie video